Voorjaarstraining RS Feva

17:02 Nieuws, Training,
tr-news-20-events-0f-20

In samenwerking met Watersport Vereniging Aegir, de K.R.&Z.V. de Maas en de RZV organiseert Team Rotterdam Feva in het voorjaar van 2020 een reeks van vijf wedstrijdtrainingen.

Deze trainingen zijn bedoeld voor zeil(st)ers met wedstrijd ambitie, die dit jaar bijvoorbeeld de Combi Rotterdam in de RS Feva willen gaan wedstrijd varen. Er wordt getraind op de Kralingse Plas, Scheveningen of Port Zélande. Je traint samen met de ervaren zeil(st)ers van Team Rotterdam Feva. De RS Feva's kunnen in overleg bij verschillende verenigingen worden gehuurd/gebruikt.

DATA

Datum

zondag, 8 maart 2020
zondag, 15 maart 2020
zondag 22 maart 2020
zondag, 29 maart 2020
weekend 4-5 maart

Locatie

Kralingse plas - RZV
Kralingse plas - De Maas
Groot water (nader te bepalen)
Groot water (nader te bepalen)
Loosdrecht (Sprintwedstrijden)
 

DAGINDELING

Een voorbespreking begint om 10.00 uur, De bedoeling is dat je dan opgetuigd en omgekleed klaar staat. De trainingsdag is rond 16.30 uur weer afgelopen. Wedstrijden of bepaalde trainingen hebben soms een andere planning, die zul je dan per Whatsapp of email ontvangen!

KLEDING TIJDENS ZEILEN

De zeil(st)er draagt een goed passend zwem- of reddingsvest (geen automatisch opblaasbaar vest); (a.u.b. geen vest met 'kraag'; deze blijft altijd hangen achter de giek).

Een droogpak of een wetsuit van 4mm+ en meerdere laagjes is in een koud voor- en najaar een must in verband met de kou. Over de wetsuit, tegen de wind, een windstopper.

Als schoeisel zijn zeillaarsjes waar je voeten warm in blijven verplicht, je voeten zijn als eerste koud bij koud weer!

De zon is feller op het water, denk dus aan zonnebrand, een zonnebril en een petje.

Neem ook drinken en eten mee voor op het water. Handig is een waterdicht tonnetje voor zulke spullen. Dit tonnetje kun je dan meegeven aan de trainer. We lunchen op de Kralingse Plas op de kant maar tijdens de groot water trainingen op het water.

ROL VAN DE OUDERS

De kinderen krijgen begeleiding van een ervaren en hiervoor opgeleide trainer. Wel wordt hulp van ouders op prijs gesteld; bijvoorbeeld voor het ter beschikking stellen van een trekhaak voor trailers, meerijden naar groot water of als ouders met vaarbewijs als hulp(ouder) voor de trainer. De kinderen hebben direct contact met de trainer en zijn zelf verantwoordelijk voor de afspraken.

De kosten bedragen 30 euro per training, inschrijving is voor 4 trainings- en 2 wedstrijddagen. Voor de wedstrijddagen moet apart worden ingeschreven en betaald.

Inhoudelijke vragen?
Stuur dan een mailtje naar: fransvandenbiggelaar@hotmail.com
Wil je je inschrijven of algemene vragen:
Arienne Paasse: gitane@planet.nl